top of page
Annie Sloan founder of Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint ™

Annie Sloan har utvecklat denna färg som har revolutionerat möbelmåleriet för alltid.Denna färg är så speciell för den kan fästa på i stort sett alla material utan att du behöver lägga timmar på förarbetet. Färgen torkar oerhört snabbt och den kan användas på olika sätt för att skapa flera olika effekter.

Chalk Paint ™ är en unik vattenbaserad pigmentfärg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar. Den är enkel att använda även för nybörjare och ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet.

 

Annie Sloan har skrivit över 25 böcker inom ämnet och blev anstiftare för en revolution inom världen av dekorativ måleri när hon skapade Chalk Paint™ i 1990. Med en bakgrund som konstnär och entusiasm för dekorativ målning har hon motiverat - både glada amatörer och erfarna proffs - att låsa upp sin kreativa potential under de senaste 30 åren.och är en av världens mest respekterade experter inom färg. 

  • Chalk Paint ™kan användas på alla möjliga ytor t ex; trä, metall, betong, plast, glas, tyg mm.

  • Du kan måla väggar för att få en mjuk, matt effekt eller vaxa väggen efteråt för en polerad gipseffekt.

  • Måla golv – färgen täcker fantastiskt bra och torkar snabbt. Avsluta med att lacka med golvlack.

  • Chalk Paint ™kan användas både utomhus och inomhus.

Med Annie Sloan Chalk Paint ™ behöver du inte göra en massa förarbete utan du kan i stället måla när lusten faller på. Färgen torkar på en gång och redan efter 30 min i normal rumstemperatur kan du gå vidare med ditt projekt, och på bara några timmar kan du vara färdig med ditt målarprojekt.

Färgen är väldigt dryg och en burk räcker till 13,9 kvm och innehåller äkta pigment som ger ett fantastiskt djup. När ytan är torr den väldigt matt och känns lite kalkig, därav namnet Chalk Paint™, men det är ingen kalkfärg som många tror. Den har varken krita, gips, spackel eller annat i sig. Hur mycket färg behöver jag?

​​

Med den här färgen kan du blanda olika kulörer, måla lager på lager eller späda ut färgen och skapa en tunn, nästan genomskinlig effekt över en annan färg.Färgen innehåller väldigt lite svart pigment och kan därför blandas och färgpaletten sträcker sig från mjuka ljusa nyanser till mer färgstarka kulörer.

 

Avsluta med mjukt vax för en hållbar yta och välj om du vill polera upp blank eller låta den vara matt.

Annie Sloan färg och Chalk Paint™ under graviditet

 

Det är helt säkert att använda Chalk Paint™ och Wall Paint medan du är gravid. Både Chalk Paint™ och Wall Paint är giftfria och nästintill luktfria.Vi rekommenderar gravida kvinnor be någon annan att vaxa efter målning med Chalk Paint® Wax. Det finns inget som är skadligt i vaxet, men avdunstningen som blir när vaxet torkar kan ge en känsla av yrsel. Detta kan gravida kvinnor vara mer mottagliga för.

Det finns inga varaktiga skadliga effekter av att använda Chalk Paint™ Wax, bara den omedelbara risken att känna sig yr.

 

Barnrum och leksaker

 

Både Chalk Paint™ och Wall Paint är giftfria och helt säkra för barnens möbler och väggar. Dessutom har prover på Chalk Paint™, Wall Paint och Chalk Paint™ Wax testats av officiella institutioner och certifierats som Toy Safe (leksakssäkert) enligt strikta europeiska föreskrifter (BS EN 71-3: 2013). För de saker som barn eventuellt kan stoppa i munnen rekommenderar vi att vaxet får härda i upp till 21 dagar för att vara helt säker på att det har härdat helt.

Brandsäkerhet

 

Både Chalk Paint™ och Wall Paint är vattenbaserade färger och inte brandfarliga. De klassificeras dock inte som brandskyddsmedel (BS 476). De är säkra för användning på dekorationerna runt öppna spisar, radiatorer och eldstäder.

Inte testat på djur

Ingen av Annies produkter har testats på djur. Chalk Paint™ Paint och Chalk Paint™ Lacquer innehåller inga animaliska produkter, men Chalk Paint™ Wax innehåller bivax.Chalk Paint™ är även miljövänligt. Den innehåller extremt låga halter av flyktiga organiska föreningar (VOC) och är nästintill doftfri. VOC är 0,13 % g/l. EUs-gränsvärde för denna produkt (kat.A) är 30g/l (2010).

 

Vill du ha hjälp och rådgivning?

Kontakta oss här så hjälper vi dig vidare med ditt målar projekt

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Tack för att du kontaktar oss!

bottom of page