top of page
  • Sofi Ek

En plats för kreativitetHär sitter jag i min kreativa lilla oas och bara tar in detta ögonblick!!

Mitt i centrala Norrköping har vi precis öppnat en till inredningsbutik och kursverksamhet. Ibland går drömmar i uppfyllelse mycket fortare än vi någonsin kan tro.

Efter att ha öppnat vår lilla gårdsbutik på vårt kära TUREBORG har efterfrågan på Chalk Paint och kurser ökat och det har känts fantastiskt roligt. Så när vi i december blev utvalda att få medverka i Creative Pop-up i Mirum Galleria blev det en rivstart och vi fick prova på hur uppskattad Chalk Paint verkligen är och hur efterlängtat det var att färgen nu fanns tillgänglig i Norrköping och den närmaste regionen av Söderköping, Valdemarsvik och Linköping. Det var så otroligt att kunna få ha butiken öppen varje dag och att träffa så mycket mer kunder. Jag tog med mig hela ateljén och satt och målade både möbler och konst i butiken på Mirum, och efterfrågan av målarkurser är stor. Så därför blev det naturligt för oss att börja titta efter lokaler inne i Norrköping. Vi hade nog haft den drömmen ett bra tag, men nu kändes det mycket mer aktuellt och steget kändes inte längre så stort. Tiden i Mirum Galleria blev som en inkubator och vi utvidgade vår kundgrupp på väldigt kort tid.

Det som avgjorde det för mig var att jag fick uppleva hur mycket jag trivdes med att vara i butiken varje dag, kontakten med kunderna och att sitta och måla min konst med publik störde mig inte alls utan blev istället en inspiration.

Och så hittade vi den perfekta lokalen. På Drottninggatan fanns en fin liten butikslokal med en kurslokal i anslutning till butiken. Då gick det mycket fortare än vi någonsin hade kunnat drömma om och vi kunde flytta direkt från Mirum in till Drottninggatan. Ett naturligt nästa steg för oss. Här kan Robert och jag jobba sida vid sida, jag kan måla, hålla kurser, fortsätta med min coachning och framför allt ha butiken med inredning och Chalk Paint. Butiken ligger så himla fint precis vid Motala ström och det finns härliga promenadstråk precis utanför och så är det jättenära resecentrum, så det är väldigt smidigt. Så nu har vi på knappt en vecka hängt upp konsten på väggarna, ställt hit lite möbler och så klart färger och tillbehör. Det finns mycket kvar att göra men det viktigaste är klart, och kurslokalen står redo för kurser och coachning. Redan 8 februari kommer jag hålla den första workshopen i Chalk Paint, en introduktion till olika tekniker som du kan använda och skapa din helt egna unika inredning. Resten får komma med tiden. Det känns nästan lite overkligt att sitta här, samtidigt som jag har en väldigt stark känsla av att det här var helt rätt steg för Tureborg just nu.

Vi kommer så klart fortsätta verksamheten på TUREBORG ute i Häradshammar och så fort vädret blir bättre och sommarsäsongen kommer, så kommer vi öppna upp och under vår och sommar öka öppettiderna på TUREBORG. Lilla TUREBORG har vi tänkt att ha öppet på vardagar och halva lördagen under hela vinterperioden, och sen får vi öppna mer och mer kvällar och helger på TUREBORG på Vikbolandet. Den första kursen på TUREBORG i Häradshammar håller vi 14 april, då hoppas jag att våren letat sig dit och vi kan njuta våren i ateljén. Ja allt kan man inte räkna ut i förväg, ibland går det fortare än vad man tror och ibland går det långsammare, emn drömmar går verkligen i uppfyllelse - det är iallafall säkert.

Så med lite pirr i magen och en stor glädje förundras jag ändå över hur fint allt blev.

Den här lokalen är verkligen perfekt för vår verksamhet och har allt vi behöver. Jag ser fram emot att visa dig butiken och kurslokalen, och du är varmt välkommen förbi på en kaffe eller te. Min önskan är att det här ska bli en plats för kreativitet.

Med RUM FÖR SJÄLEN <332 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page